czwartek, 12 grudnia 2013

347. Szybka, nieco inna owsianka

Tym razem płynna, rozgrzewająca i przygotowana zupełnie inaczej niż zazwyczaj. Genialna odmiana od tej typowej, lepkiej i gęstej owsianki (; a dodatkowo przygotowanie jej zajęło mi ranem raptem 5 minut.

Płynna, szarlotkowa owsianka z rodzynkami, cynamonem i miodem

16 komentarzy:

  1. szarlotka w miseczce z rana? idealny poranek!

    OdpowiedzUsuń
  2. chociaż gęste owsianki to u mnie numer jeden to ta wyjątkowo mocno do mnie przemawia i na pewno taką sobie zrobię! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. taką owsiankę właśnie robiła mi mama. nie gęstą, ze startym jabłkiem i miodem ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z kolei ja robię taką mamie :D Nie lubi gęstych, właśnie taka rzadka z jabłkiem, rodzynkami i pestkami słonecznika to jej ulubiona wersja :)
      Sama też chyba skuszę się niedługo na taką na śniadanie. Zawsze jakaś odmiana :)

      Usuń
  4. właśnie tak wyglądała moja pierwsza owsianka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. oo proszę co za odmiana! a różni się ona tym, że nie jest gotowana, tylko zalane płatki? czy mniej płatków żeby gęsta nie była? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Chociaż smak tej owsianki brzmi całkiem nieźle, to jednak nie mogę się przekonać do rzadszych owsianek, nie smakują mi równie dobrze.

    OdpowiedzUsuń
  7. ojej, jak dawno takiej płynnej nie jadłam!

    OdpowiedzUsuń
  8. No rzeczywiście płynna ja jednak pozostanę wierna mojej gęstej :)

    OdpowiedzUsuń
  9. zadroszczę owsianki, taki zimowy smak i piękne poranne rozgrzanie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. z tym miodem musiała być doskonała :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Szarlotka w miseczce = poranek idealny :3

    OdpowiedzUsuń
  12. jak dla mnie każda owsianka jest pyszna -oczywiście gęste są najlepsze, ale ta zdecydowanie musiała być równie smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  13. ekspresowa wersja owsianki przydatna na zabiegane poranki :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wieki takiej nie jadłam! Ale narobiłaś smaka! :) Muszę taką przygotować na dniach :)

    OdpowiedzUsuń