niedziela, 11 listopada 2012

Pani Walewska i nieudany placek owsiany


 Omlet owsiany z dżemem bananowym, granatem, orzechami, jogurtem naturalnym;
 herbata zielona
Omlet owsiany /1 porcja/
- 40g płatków owsianych
- łyżka otrębów i miodu
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych i
jogurtu naturalnego
- spora łyżeczka masła orzechowego
-  jajko
- płaska łyżeczka kakao
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- wybrane owoce pokrojone w kostkę (u mnie była to połowa granatu)
Mieszamy razem płatki, otręby, miód, orzechy i masło orzechowe.Dokładnie roztrzepujemy jajko, dodajemy jogurt, mieszankę z płatkami, proszek do pieczenia i owoce. Mieszamy wszystko dokładnie i nakładamy na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażymy na małym ogniu z obu stron

i ciasto, które kocham ;) 

 
Nie będę pisała tutaj przepisu, bo to bez sensu. Wyżej wrzucam przepis, z którego korzystam.

14 komentarzy:

  1. Znam ten placek owsiany ;) Jest dobry, ale faktycznie trzeba ostrożnie go obracać. A ciasto? Świetnie się prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. aale cudne to ciasto! a został kawałek dla mnie? :D
    a placek jak smaczny to najważniejsze!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda na baardzo smakowitego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Te ciasto wygląda genialnie ♥.♥

    OdpowiedzUsuń
  5. to jedno z moich ulubionych ciast *.* ale jest niebezpieczne... u mnie też blacha znika w tajemniczych okolicznościach:D
    nieważne jak się placek owsiany prezentuje, ważne jak smakuje! robiłam kiedyś podobnego i też miałam problem z przewróceniem:<

    OdpowiedzUsuń
  6. Duży placek najlepiej, gdy się zetnie od spodu, zsunąć delikatnie na duży talerz, przyłożyć do niego patelnię do góry nogami i razem z talerzem obrócić ;) ja tak zawsze robię, gdy widzę że omlet/placek będzie chciał się rozwalić :P

    mmm zapisuję sobie ten przepis, zrobię <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Robię dokładnie tak samo od momentu kiedy mój omlet w trakcie przerzucaia wylądował w większości na podłodze :D

      Usuń
  7. ta pani Wawelska wygląda mega apetycznie ! pysznie !
    a placek ok ,na pewno był smaczny ;d i zdrowy oczywiście ,nie musi wyglądać pięknie ,żeby smakował ;d

    OdpowiedzUsuń
  8. wyszedł ci taki a'la omlet cesarski - w wielu kawałkach. :D

    OdpowiedzUsuń
  9. niby to ciasto wszyscy znają, a ja jeszcze nigdy nie robiłam (nawet nie jadłam)... a wygląda pysznie! muszę zrobić w najbliższym czasie :)
    a placek ważne, że smaczny :)

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam to ciasto, moja mama często robi, tylko na wierzchu są orzechy i rodzynki( te wywalam ;) ), przepysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciasto przepysznie wygląda, chętnie skusiłabym się na kawałeczek. :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Praktyka czyni mistrza. A nawet rozwalony pewnie był pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  13. oooo jaki placuczek piękny :)
    aż mi ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń