środa, 27 listopada 2013

335. Jaglana

Kasza jaglana gotowana z ziarenkami wanilii, z jabłkiem, suszoną żurawiną i masłem orzechowym

Masło z M&S jakoś nie powaliło mnie na kolana, wolę domowe lub te lidlowskie ;)

16 komentarzy:

  1. Jeszcze nie miałam szansy spróbować tego z M&S, ale te lidlowskie uwielbiam :D
    A zawartość miseczki, rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  2. To masło ma zupełnie maślaną konsystencję. Tzn. wbrew pozorom przypomina normalne masło, ale zupełnie nie jest w stylu tych Waszych orzechowych mazideł. Jakieś takie jest zbyt.... równiutkie, kremowe.

    Widzę, że podobnie jak Ash, jesteś zaprzyjaźniona z jaglanką!

    OdpowiedzUsuń
  3. bo wzięłaś smooth a nie crunchy! (:

    OdpowiedzUsuń
  4. lidlowskie mega :) dla mnie najlepsze :)
    i zapomniana przeze mnie jaglanka, muszę niedługo ją przyrządzić , w twojej wersji wygląda zachęcająco. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. jak już raz zrobi się domowe, ciężko znaleźć lepsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. A mi nawet smakuje :D i słoiczki po nim są fajowe :P

    OdpowiedzUsuń
  7. A ja uwielbiam te z M&S - moje ulubione ! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mogłabyś napisać jak gotujesz jaglankę? Mi ciągle pomimo kilku prób wychodzi lekko "niedogotowana"...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niezawodne, zawsze sprawdzające się u mnie proporcje to: szklanka i trochę płynu plus pół szklanki kaszy uprzednio uprażonej i wypłukanej (; jeśli chodzi o gotowanie to na najmniejszym z możliwych płomieni ognia i pod przykryciem. gotuję około 10-12 minut (w międzyczasie nie mieszam, a gotowa jaglana to taka, która wchłonie cały płyn i pojawią się tzw. kanaliki)

      Usuń
  9. Ja jeszcze tego masła nie próbowałam. Ostatnio odkryłam takie, które lidlowskie przebija ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. a ja ubóstwiam masło z M&S, byle crunchy a nie smooth :) i jego połączenie z jabłkiem <3

    OdpowiedzUsuń
  11. taką mi ochotę narobiłaś że jutro też u mnie jaglanka :DD
    a masło chętnie przygarnę haha :D

    OdpowiedzUsuń
  12. dokładnie lidlowskie od samego początku numerem jeden, a o domowym to już nie wspomnę ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. mnie też z początku nie zachwycało, ale za którymś razem w końcu się do niego przekonałam. (; może i tobie jeszcze podejdzie!

    OdpowiedzUsuń
  14. Proste i pyszne dodatki, mniam!
    Co do masła wolę wersję crunchy jest mega, spróbuj:)

    OdpowiedzUsuń