niedziela, 10 lutego 2013

117. crumble owsiane z owocami


crumble owsiane z zarodkami i otrębami pszennymi, bananem, kiwi, mandarynką i twarożkiem
kawa zbożowa z mlekiem

wczorajszy Rainbow Cake.

34 komentarze:

  1. U Ciebie jak zawsze jakiś rarytasik na śniadanko ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. tort pierwsza klasa naprawdę :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojeju, wpraszam się na to crumble;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tort robi niezwykłe wrażenie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Tort - obłędny! Naprawdę jestem pod wrażeniem :)
    Ale i śniadania nie da się zignorować, bo co, jak co, ale crumble to przepyszny deser.

    OdpowiedzUsuń
  6. Owsiane crumble, uwielbiam ♥ Idealne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Cóż - ja jutro będę musiała wstać o jakiejś 6...Chyba nigdy sie nie przyzwyczaję.

    OdpowiedzUsuń
  8. przepiękne ciacho!

    OdpowiedzUsuń
  9. crumble owsiane mmm pycha ! uwielbiam takie pomysły ;d

    OdpowiedzUsuń
  10. Kolejne cudeńko u Ciebie :)
    A raczej cudeńka bo ten tort jest istnie bajkowy *.*

    OdpowiedzUsuń
  11. ah, znowu narobiłaś mi smaka swoim śniadaniem! :P mam podobne podejście do Twojego.

    OdpowiedzUsuń
  12. oj to tak jak ja, większość czasu jestem pesymistką, bo zawsze wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować

    OdpowiedzUsuń
  13. Mnie również od jutra czeka wczesne wstawanie. Wracam na zajęcia na uczelni... a trzy tygodnie nieźle rozleniwiły ;-)
    Crumble pyszne i tort! Bajka!

    OdpowiedzUsuń
  14. na pewno dasz radę! a ten tort... chcę taki na urodziny; albo lepiej - na teraz!

    OdpowiedzUsuń
  15. Cudny tort! I śniadanko też ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Można prosić przepis na to cudowne crumble?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jasne ;)
      - 2 łyżki płatków owsianych i otrąb pszennych
      - łyżka zarodków pszennych i mąki pełnoziarnistej
      - 2/3 łyżki miodu
      - pół łyżeczki masła roślinnego
      - owoce (u mnie kiwi, pół banana, mandarynka)
      Owoce obrać, pokroić i przełożyć na dno naczynia do zapiekania. W miseczce zagnieść wszystkie pozostałe składniki widelcem i wyłożyć na owoce. Naczynko włożyć do nagrzanego piekarnika na 180'C i zapiekać ok. 20minut.

      Usuń
  17. uwielbiam owsiane crumble!
    a tort tęczowy jest GENIALNY <3

    OdpowiedzUsuń
  18. ach ta brytolska kruszonka ;D czekam na więcej ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Eh, ja jutro też muszę zmusić się by wstać o 5, a crumble wygląda bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  20. dasz radę! trzeba walczyć z lenistwem, trzeba :) crumble cudowne, a tort prezentuje się pięknie!

    OdpowiedzUsuń
  21. Genialny tort! Zdolniacha ;) a crumble uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. jadłam coś na podobe tydzień temu, było rewelacyjne :)

    OdpowiedzUsuń
  23. dobrze, że takie śniadania rekompensują wczesne pobudki :) pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  24. Wyczuwam pyszności, muszę spróbować :) Powodzenia w jutrzejszym wstawianiu!

    OdpowiedzUsuń
  25. Dla mnie śniadanie i tak przebija tort :D

    OdpowiedzUsuń
  26. musiało być baardzo pysznie, cudo!:)

    OdpowiedzUsuń
  27. Ze wstawaniem od PN, możemy sobie przybić piątkę :-)
    Mniam, zjadłoby się takie smakołyki

    OdpowiedzUsuń