Owsianka a'la cycki murzynki*
W pewnym stopniu udało się odtworzyć smak tego ciasta, choć logicznym jest, że do pierwowzoru jej daleko ;)
*Owsiankę gotowałam na wodzie i mleku, z mniejszą niż standardowo ilością płatków owsianych. W trakcie jej przygotowania dodałam opcjonalnie przepłukanego maku i wiórek kokosowych. Na sam koniec, aby owsianka zgęstniała wlałam wymieszany budyń śmietankowy w mleku, podgotowałam do zgęstnienia. Na wierzchu rozkruszyłam biszkopty bez cukrowe i polałam rozpuszczoną czekoladą.
haha, zawsze się smiałam z tej nazwy ;)
OdpowiedzUsuńmuszę kupić mak!
Nazwę ciasta znam, ale smaku... za grosz! :)
OdpowiedzUsuńNieźle, nieźle <3 Podoba mi się ta wersja owsianki!
OdpowiedzUsuńZainspirowałaś mnie na owsiankę z makiem :)
OdpowiedzUsuńMniamuśna:)
OdpowiedzUsuńHaha, podobaja mi się te cycki murzynki:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam to ciacho! Świetna musi być ta owsianka :)
OdpowiedzUsuńCudownie się prezentuje :) <3
OdpowiedzUsuńŚwietne! :) muszę sobie taką zrobić :)
OdpowiedzUsuńCycki murzynki w wersji owsiankowej? Genialny pomysł:)
OdpowiedzUsuńta owsianka jest GENIALNA! nie ma opcji, muszę takiej spróbować! :)
OdpowiedzUsuńTego ciasta nie jadłam nigdy.. ale owsianka brzmi pysznie ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam tego ciasta. ;P
OdpowiedzUsuńAczkolwiek brzmi ciekawie. ;)
bardzo smaczny pomysł na owsiankę! :)
OdpowiedzUsuńpamiętam, że kiedyś jadłam takie ciasto :D
OdpowiedzUsuńo kurcze! mogę taką poprosić? <3 pycha;)
OdpowiedzUsuńzawsze mnie strasznie nazwa tego ciasta rozśmiesza. :D
OdpowiedzUsuńale pomysł na owsiankę genialny.
Cudowne smaki w jednej misce ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na owsiankę ;) jednakże niecierpię nazwy tego ciasta ! ;D
OdpowiedzUsuńmasz coraz ciekawsze pomysły :D
OdpowiedzUsuńNigdy takiego ciasta nie jadłam, ale przepis na owsiankę całkiem dobry :)
OdpowiedzUsuńkurde, genialny pomysł :)
OdpowiedzUsuńa jak się kiedyś zbiorę to jakieś moje najulubieńsze ciasto przerobię na wersję owsiankową ;D
Pomysł bardzo ciekawy (na pewno spróbuję), mam jednak dwie uwagi (od mojej wewnętrznej "gramatycznej nazistki"):
OdpowiedzUsuń1. "dodałam opcjonalnie przepłukanego maku" - nie mam pojęcia na czym polega taka technika płukania maku. Można jednak dodać maku (który opcjonalnie można przepłukać).
2. Biszkopty mogą być bezcukrowe albo bez cukru. Na pewno nie "bez cukrowe".
Przepraszam za marudzenie i życzę równie ciekawych i apetycznych pomysłów jak ta owsianka :)
muszę taką zrobić;D
OdpowiedzUsuńjuż sam pomysł owsianki a la ciasto brzmi wyśmienicie
OdpowiedzUsuńNazwa wyjątkowo komiczna ale to jak ją opisujesz... Niebo <3
OdpowiedzUsuńwygląda cudownie ;d
OdpowiedzUsuńna taką wariację owsianki to ja jeszcze nie wpadłam:D
OdpowiedzUsuńrobiłam kiedyś to ciasto tylko troszkę z inną nazwą ,bo "Pijak" , to chyba podobne albo nawet to samo ;p
OdpowiedzUsuńowsianka pewnie pycha !
okrutna jest nazwa tego ciasta :D ale owsiankowa wersja baardzo apetyczna
OdpowiedzUsuń