wtorek, 2 kwietnia 2013

163. Peach oatmeal



Płatki owsiane gotowane z syropem brzoskwiniowym i kardamonem; ricotta i brzoskwinie*;
kawa cykoriowa

Owsianka mistrz i tym samym staje na podium tych najlepszych. :) 
Jak na ten 'czas' przystało - delikatna jak chmurka.

* Zagotowałam szklankę wody, wsypałam 3/4 szklanki płatków owsianych i na niedużym ogniu gotowałam do całkowitego wchłonięcia wody. Dodałam 1/2 szklanki mleka, wsypałam sporą szczyptę kardamonu i gotowałam do uzyskania gęstej konsystencji. Ze słoika z brzoskwiniami wlałam około 1/4 szklanki soku i jeszcze chwilę podgotowałam. Owsiankę przełożyłam do miseczki, na wierzch wyłożyłam brzoskwinie i łyżkę ricotty.

38 komentarzy:

  1. uwielbiam brzoskwinie! więc taką owsiankę z chęcią bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kardamon w owsiance :D
    I dziwi mnie to, że jeszcze nie jadłam owsianki z brzoskwiniami ;p

    OdpowiedzUsuń
  3. Stęskniłam się za brzoskwiniami!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mistrz? Mistrzem to jesteś Ty z dzisiejszym śniadaniem. Wpraszam się :D
    Przy okazji, nominowałam Cię do Liebster Bloga :))

    OdpowiedzUsuń
  5. mistrzyni - jaka pyszna *-* tak dawno nie jadłam brzoskwiń - kusisz ... mniam <3

    OdpowiedzUsuń
  6. jestem wielką miłośniczką wszystkie, co jest brzoskwiniowe więc porywam szybko Twoje pyszne śniadanie! ^^

    OdpowiedzUsuń
  7. Ooo, ja mam kilka podiumowych, nie umiem się zdecydować na jedną :( z chęcią jednak wypróbuję Twoją podiumową! A ten sok był domowy czy kupny? ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. po świętach dopiero docania się smak zwykłej owsianki ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Smacznie się zapowiada, chyba też taką wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. popieram! taka owsianka to owsianka mistrz :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja też lubię gotować owsianki na syropach owocowych, miałam zamiar na ananasowym, ale wypiłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda jak chmurka, zatem masz rację, musiała smakować leciutko i słodko:)

    OdpowiedzUsuń
  13. jak ładnie wygląda *_*
    a jak wygląda to i pewnie tak smakuje :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Zdecydowanie jest najlepsza na dzisiejszy dzień ;) Dodatek brzoskwiń to jeden z moich ulubionych ;) Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  15. jeśli mówisz, że mistrz to któregoś dnia skuszę się na taką :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Skoro mistrz to trzeba bd wypróbować! ^ ^

    OdpowiedzUsuń
  17. dlugo nie jadlam czegos o brzoskwiniowym smaku ;p

    OdpowiedzUsuń
  18. Ricotta bez dwóch zdań uszlachetnia smak owsianki. Twoja wersja brzmi pysznie, a wygląda jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Skoro tak polecasz, wierzę, biorę bez słowa. W końcu kto mógłby oprzeć się kremowej ricottcie... :)

    OdpowiedzUsuń
  20. ależ ja bym zjadła taką brzoskwiniee!

    OdpowiedzUsuń
  21. taka z ricotta musi byc pyszna;)

    OdpowiedzUsuń
  22. Świetnie się prezentuje;) dawno nie jadłam takich brzoskwiń, a cały czas chodzi za mną sernik z nimi;)

    OdpowiedzUsuń
  23. mam ochotę na brzoskwinie! najlepiej jakimś cudem świeże :D

    OdpowiedzUsuń
  24. tęsknię już za świeżymi brzoskwiniami, a jeszcze tak długo trzeba czekac:< będę musiała poratowac się tymi z puszki i wykorzystac je tak pysznie jak Ty:D

    OdpowiedzUsuń
  25. podziel się tym syropem <3 musiało być ekstra!

    OdpowiedzUsuń
  26. brzoskwiniowo^^ pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  27. no, po opisie się rozpłynęłam <3 cudo! :)

    OdpowiedzUsuń
  28. wszytko co lubię w jednej miseczce ;d

    OdpowiedzUsuń
  29. Już któryś raz widzę brzoskwinie na blogach, a ich ceny nie w sezonie mnie przerażają! xD No, ale muszę w końcu sobie pozwolić ;D

    OdpowiedzUsuń
  30. brzoskwiniowa owsianka kojarzy mi się z letnim śniadaniem :3

    OdpowiedzUsuń
  31. Jeżeli owsianka z syropem brzoskwiniowym jest taka dobra to też spróbuje. Chociaż i tak czekam na świeże brzoskwinie :)

    OdpowiedzUsuń