Płatki owsiane gotowane z syropem brzoskwiniowym i kardamonem; ricotta i brzoskwinie*;
kawa cykoriowa
Owsianka mistrz i tym samym staje na podium tych najlepszych. :)
Jak na ten 'czas' przystało - delikatna jak chmurka.
* Zagotowałam szklankę wody, wsypałam 3/4 szklanki płatków owsianych i na niedużym ogniu gotowałam do całkowitego wchłonięcia wody. Dodałam 1/2 szklanki mleka, wsypałam sporą szczyptę kardamonu i gotowałam do uzyskania gęstej konsystencji. Ze słoika z brzoskwiniami wlałam około 1/4 szklanki soku i jeszcze chwilę podgotowałam. Owsiankę przełożyłam do miseczki, na wierzch wyłożyłam brzoskwinie i łyżkę ricotty.
* Zagotowałam szklankę wody, wsypałam 3/4 szklanki płatków owsianych i na niedużym ogniu gotowałam do całkowitego wchłonięcia wody. Dodałam 1/2 szklanki mleka, wsypałam sporą szczyptę kardamonu i gotowałam do uzyskania gęstej konsystencji. Ze słoika z brzoskwiniami wlałam około 1/4 szklanki soku i jeszcze chwilę podgotowałam. Owsiankę przełożyłam do miseczki, na wierzch wyłożyłam brzoskwinie i łyżkę ricotty.
uwielbiam brzoskwinie! więc taką owsiankę z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuńno, na pewno była pyszna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kardamon w owsiance :D
OdpowiedzUsuńI dziwi mnie to, że jeszcze nie jadłam owsianki z brzoskwiniami ;p
Stęskniłam się za brzoskwiniami!
OdpowiedzUsuńMistrz? Mistrzem to jesteś Ty z dzisiejszym śniadaniem. Wpraszam się :D
OdpowiedzUsuńPrzy okazji, nominowałam Cię do Liebster Bloga :))
mistrzyni - jaka pyszna *-* tak dawno nie jadłam brzoskwiń - kusisz ... mniam <3
OdpowiedzUsuńjestem wielką miłośniczką wszystkie, co jest brzoskwiniowe więc porywam szybko Twoje pyszne śniadanie! ^^
OdpowiedzUsuńOoo, ja mam kilka podiumowych, nie umiem się zdecydować na jedną :( z chęcią jednak wypróbuję Twoją podiumową! A ten sok był domowy czy kupny? ;)
OdpowiedzUsuńpo świętach dopiero docania się smak zwykłej owsianki ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie się zapowiada, chyba też taką wypróbuję ;)
OdpowiedzUsuńpopieram! taka owsianka to owsianka mistrz :D
OdpowiedzUsuńSlodko i pysznie :)
OdpowiedzUsuńObłędnie wygląda:D
OdpowiedzUsuńJa też lubię gotować owsianki na syropach owocowych, miałam zamiar na ananasowym, ale wypiłam ;)
OdpowiedzUsuńWygląda jak chmurka, zatem masz rację, musiała smakować leciutko i słodko:)
OdpowiedzUsuńWygląda doskonale <3
OdpowiedzUsuńjak ładnie wygląda *_*
OdpowiedzUsuńa jak wygląda to i pewnie tak smakuje :D
Zdecydowanie jest najlepsza na dzisiejszy dzień ;) Dodatek brzoskwiń to jeden z moich ulubionych ;) Pozdrawiam!!
OdpowiedzUsuńjeśli mówisz, że mistrz to któregoś dnia skuszę się na taką :)
OdpowiedzUsuńSkoro mistrz to trzeba bd wypróbować! ^ ^
OdpowiedzUsuńdlugo nie jadlam czegos o brzoskwiniowym smaku ;p
OdpowiedzUsuńRicotta bez dwóch zdań uszlachetnia smak owsianki. Twoja wersja brzmi pysznie, a wygląda jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńSkoro tak polecasz, wierzę, biorę bez słowa. W końcu kto mógłby oprzeć się kremowej ricottcie... :)
OdpowiedzUsuńależ ja bym zjadła taką brzoskwiniee!
OdpowiedzUsuńtaka z ricotta musi byc pyszna;)
OdpowiedzUsuńjejku, najpyszniejsza!
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentuje;) dawno nie jadłam takich brzoskwiń, a cały czas chodzi za mną sernik z nimi;)
OdpowiedzUsuńmam ochotę na brzoskwinie! najlepiej jakimś cudem świeże :D
OdpowiedzUsuńtęsknię już za świeżymi brzoskwiniami, a jeszcze tak długo trzeba czekac:< będę musiała poratowac się tymi z puszki i wykorzystac je tak pysznie jak Ty:D
OdpowiedzUsuńpodziel się tym syropem <3 musiało być ekstra!
OdpowiedzUsuńbrzoskwiniowo^^ pycha ;)
OdpowiedzUsuńno, po opisie się rozpłynęłam <3 cudo! :)
OdpowiedzUsuńwszytko co lubię w jednej miseczce ;d
OdpowiedzUsuńcuuudo <3
OdpowiedzUsuńJuż któryś raz widzę brzoskwinie na blogach, a ich ceny nie w sezonie mnie przerażają! xD No, ale muszę w końcu sobie pozwolić ;D
OdpowiedzUsuńDelikatna i wdzięczna :D
OdpowiedzUsuńbrzoskwiniowa owsianka kojarzy mi się z letnim śniadaniem :3
OdpowiedzUsuńJeżeli owsianka z syropem brzoskwiniowym jest taka dobra to też spróbuje. Chociaż i tak czekam na świeże brzoskwinie :)
OdpowiedzUsuń