sobota, 17 listopada 2012

bread in pancake




 
 2 kromki chleba w cieście z bananem, masłem orzechowym, malinami, jogurtem naturalnym;
kawa zbożowa

Przepis: /1 porcja/
- 4 bardzo cieniutkie kromki chleba żytniego (lub 2 normalne)
- 1/3 szk. mąki żytniej razowej
- 1/3 szk. mleka
- białko
- 1/3 łyżeczki sody
- szczypta soli
Wszystko (oprócz chleba oczywiście) mieszamy. Kromki chleba obtaczamy w cieście (nie może być zbyt geste i za rzadka - takie akurat- jak na naleśniki) i smażymy bez tłuszczu na patelni teflonowej.

21 komentarzy:

  1. kurcze, jakie tu wspaniałości prezentujesz.
    i dobrą piosenkę umieściłaś. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawy pomysł, a te dodatki *.* wyśmienite!

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialny pomysł z tymi tostami! Nigdy nie wpadłam na taki pomysł. Trzeba będzie spróbować... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo.. tosty-wielbię;) Pysznie tu masz, pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. o! czegoś takiego jeszcze nie widziałam! ale już zapisuję do realizacji w najbliższej przyszłości, bo kusi mnie baaardzo:D

    OdpowiedzUsuń
  6. wow, musze sobie zrobić coś takiego:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawy pomysł! Kiedyś muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. hah:)
    też jestem u Ciebie pierwszy raz!
    ale u mnie to bardziej zaskoczenie na TAK!:)
    a u Ciebie?:>

    pozdrawiam, paula ze smakowitego kąska:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale ciekawy przepis! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. nigdy nie wpadłabym na taki pomysł, ale jest mega ciekawy. wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. oo jakie pomysłowe i pyszne ;D

    OdpowiedzUsuń
  12. To musiało być mega pyszne. ;))

    OdpowiedzUsuń
  13. mmmmm... pycha pycha pycha, też robię sobie przynajmniej raz w tygodniu takie tosty, prawie zawsze z bananem, bo jednak nie ma porównania- z nim uwielbiam najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń