piątek, 21 grudnia 2012

76. Nadal owsiane


  Placuszki owsiane na jogurcie z bakaliami, 
smażony banan z gorzką czekoladą


 Przepis: /1 porcja, 6 sztuk/
-120g jogurtu naturalnego
- jajko
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- łyżka kaszy manny 
Rozkłócamy jajko, dodajemy jogurt, resztę składników i dokładnie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni, na niewielkim płomieniu.

24 komentarze:

  1. banan no rewelacja, aż rozpływa sięw ustach <3

    OdpowiedzUsuń
  2. chcę takiego banana! jeszcze nigdy nie jadłam:o
    3 wigilie jednego dnia? szalejesz:D

    OdpowiedzUsuń
  3. placki świetne, a banana zapiekanego w takiej wersji uwielbiam :)) Też jedną z 3 wigilii mam za sobą :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Genialne śniadanie <3
    Szalejesz z tymi wigiliami :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Zastanawiam się jak je zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. placuszki? przepis podałam,
      a o bananie napisałam w komentarzu:-)

      Usuń
  6. o mamo.. ten banan rządzi:D Jaka słodycz... <3
    Mam pytanko, w jakiej temp smażyłaś banana i kiedy dodałaś czekoladę?;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. robiąc placuszki (czyli na niewielkim płomieniu)położyłam całego banana w skórce na patelni, kiedy już 'zczarniał' zdjęłam, nakroiłam, włożyłam kawałki czekolady i znowu położyłam na patelnię, przykryłam i tak przez jakiś czas, aż stwierdziłam, że już jest dobry

      Usuń
  7. Ale grubaśne ;-) Zazdroszczę tych trzech Wiligii ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wspaniałe placuszki :)
    No popatrz, trzy wigilie w jedne święta - nieźle!

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak dla mnie w sam raz bo lubię owsiane rzeczy :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Ten smażony banan wymiata :) A placuszki bardzo zgrabne Ci wyszły. I czekam na zdjęcia piernika ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Banan i czekolada <3 muszę przygotowac takie placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  12. wyglądają tak smacznie! i kuszą! :))
    i czekam na zdjęcie piernika :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Smażony banan? Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam takiego banana :) Zawszę robiłam na grillu w lecie z gorzką czekoladą <3
    A placuszki smakowite!

    OdpowiedzUsuń
  15. pycha! takie placuszki mogę jeść cały czas :)

    OdpowiedzUsuń
  16. 60g kaszy jęczmiennej najpierw przepłukałam wodą, następnie zalałam 3/4szkl mleka +1/4szkl wody; dodałam 3 łyżki wiórek kokosowych i zagotowałam. Trzymałam na ogniu, aż do zgęstnienia kaszy :)
    Wyłożyłam na miseczkę i polałam jagodami w syropie.

    OdpowiedzUsuń
  17. Jeśli to tak smakuje jak wygląda, to marzę o spróbowaniu ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. co tam placuszki, koniecznie muszę zrobić takiego banana! *.*

    OdpowiedzUsuń
  19. mmm zachwycasz mnie kolejnym przepisem ,który muszę zrealizować ,pychotka <3

    OdpowiedzUsuń