czwartek, 5 grudnia 2013

342. Otulające śniadanie.

 Orkiszowe kluski lane z migdałami, nerkowcami, masłem orzechowym
i kawałkiem gorzkiej czekolady

17 komentarzy:

  1. zapach tych klusek czuję przez monitor!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a ja smak.
      Matko kochana, co za realistyczne zdjęcia! <3

      Usuń
  2. mozna dokladne proporcje? takie sniadanie o poranku to marzenie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jajko mieszam z trzema lyżkami mąki i dolewam troche wody, aby powstała konsystencja gęstej śmietany, w garnuszku zagotowuje półtorej szklanki mleka, zmniejszam gaz i wlewam delikatnie mase jednoczesnie mieszając kluski w garnku. Gotuje 2-3 minuty i przekładam miseczki (;

      Usuń
    2. dziękuję!!! zrobię jutro :D

      Usuń
  3. na sam widok tego śniadania mam ochotę iść zrobić identyczne ! *-*

    OdpowiedzUsuń
  4. To masło genialnie płynie po miseczce! <3 Swoją drogą dawno nie jadłam kładzionych... ^^

    OdpowiedzUsuń
  5. ale pysznie wyglądają te kluski, szczególnie to rozpuszczone masło... *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. O tak ciepłe , słodkie i otulające :)

    OdpowiedzUsuń
  7. idealne, słodkie, orzechowe.. :)

    OdpowiedzUsuń