środa, 17 października 2012

Placuszki twarogowe



Przepis:  
(na 10 małych placuszków)
  • 100g twarogu chudego
  • jajko
  • 1,5 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
 Białko oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę.
Twaróg, mąkę i żółtko wymieszać oraz połączyć z ubitym białkiem.
Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej, formułując malutkie placuszki.

6 komentarzy:

  1. Definitywnie jedne z moich ulubionych placuszków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pychota! ! !
    muszę zrobić w weekend na śniadanie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają smakowicie i jaka ilość białka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. robię identyczne placuszki są pyszne !

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jadłam placuszków twarogowych, więc muszę kiedyś wypróbować. Wyglądają pysznie :)
    Zapraszam i dodaję :)

    OdpowiedzUsuń