czwartek, 4 października 2012

Szybkie leczo, potrawka z dynią

Z góry przepraszam za zdjęcie, ale wszystko rozeszło się tak szybko, że nawet nie zdążyłam zrobić porządnie zdjęcia.
Mimo wszystko polecam to danie każdemu, komu zależy na czasie :) i ma akurat pod dostatkiem dyni- tak jak ja.
Proste, szybkie i smaczne.


  • ok. 250 g dyni
  • dwie papryki (zielona i czerwona)
  • cebulka
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • woda
  • przyprawy

 Dynię, paprykę i cebulkę kroimy w kostkę. 
Wszystko wrzucamy na patelnię, dodajemy wodę i dusimy do momentu, aż warzywa będą miekkie.
Przyprawiamy, dodajemy przecier.

Pasuje do makaronu, ryżu, z mięsem lub bez :-) - ja podałam z makaronem.

2 komentarze: